woensdag 12 juli 2017

Salt Lake City

Na een wat onrustige eerste nacht in ons motel 6 zijn we aardig op tijd opgestaan en gedoucht, klaar voor de kennismaking met Salt Lake City .

Allereerst gaan we naar de Walmart, waar eeen aantal eerder bestelde kamperspullem klaar liggen voor ons. De wat morsige dame achter de pick-up balie ontdooit iets als ze hoort dat we uit Nederland komen. De tent en andere kampeerzaken brengen we naar de auto, en dan gaan we voor de tweede ronde de overige kampeerspullen bij elkaar zoeken. In een derde ronde halen we eten en drinken voor de komende dagen op. Met weer een volle achterbak rijden we terug naar het hotel. Onderweg stoppen we nog even bij de Costco , een soort Makro in Amerikaamse stijl, waar een vriendelijke Amerikaanse collega zijn pasje voor had meegegeven. Een enorme loods met heel veel non-food en food in grootverpakkingen kan ons toch niet meer verleiden tot nog meer aankopen. 
Na een half uurtje uitrusten vertrekken we richting downtown. In het centrum vinden we het mormoonse hoofdkwartier in 'Temple Square'. We kijken onze ogen uit, er is een verzameling on-Amerikaans mooie gebouwen te zien in een mooi park. 



We krijgen een leuke rondleiding van twee jonge Mormoonse 'zusters' en hebben wat leuke discussies gevoerd. 
Daarna vervolgen we onze weg puffend - het is inmiddels 35 graden - op Capitol Hill, een flinke heuvel waarbovenop het Capitool van Utah staat. 


We worden beloond met een mooi uitzicht over Salt Lake City. 
Het gebouw zelf is ook oogstrelend , een succesvolle kopie van het Capitool in Washington , kompleet met mooi beschilderde centrale koepel en veel marmeren ornamenten. 



Daarna is het tijd om terug te gaan, zeker ook omdat Enno ernstige honger begint te krijgen. 
Met de hulp van TripAdvisor heeft Tineke een onooglijk steakhouse gevonden. Van binnen en van buiten lijkt het helemaal niks, maar het zit bomvol en met reden, de vleesschotels zijn fantastisch lekker. Een lekker lokaal gebrouwen biertje maakt ons geluk kompleet. 


Het was kort, maar we hebben een goede indruk gekregen van Salt Lake City.  Morgen op weg naar Jackson, onze uitvalsbasis voor het Grand Teton nationaaal park.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten