zondag 16 juli 2017

Dag 6: Naar Yellowstone

Na een laatste ontbijt bij de cabin met yoghurt en omelet laden we de auto weer vol en gaan op weg naar Yellowstone.
We rijden de ons bekende weg door Jackson naar Grand Teton. Het weer is goed en het uitzicht op de Tetons en de vallei is geweldig. Na anderhalf uur bereiken we de ingang van Yellowstone.

We hebben een campeerplaats bij Canyon Village, centraal gelegen in het park, en dus zeker nog 1-2 uur rijden. Het landschap waar we door rijden is bergachtig (Yelllowstone ligt in de bergen gemiddeld op 2500 meter hoogte), enorm bosrijk en doorspekt met vele rivieren en meren. Na een uur kunnen we ook het eerste wildlife exemplaar afstrepen, een enorme bizon besluit de weg over te steken met een file van fotograferende parkbezoekers tot gevolg.
Canyon Village is vol, maar onze gereserveerde kampeer plaats blijkt een flink stuk bos te zijn waar we heeel veel ruimte hebben. Dat is wel wat anders dan hutje mutje op een camping in Europa! We gaan nu voor het eerst proberende twee tentjes op te zetten. Enno en Tineke nemen het tentje van Enno onder handen, en ik zet de andere tent op. Het levert wat hilarische momenten op, maar uiteindelijk staat ook Enno's tentje goed. Maar goed ook, want vanmiddag gaan we al op wildlife excursie. Toerguide Leslie neemt ons mee in zijn stokoude Yellowstone bus naar de Lamar vallei, het Serengeti van Noord-Amerika. Onderweg worden we al verwent met een groot hert en meerdere Bisons. We komen bij een opstopping waar de opwinding erg groot is. Leslie kan daar ook stoppen en bij navraag horen we dat er een beer gespot is. Het is goed zoeken en kijken, m.aar uiteindelijk zien we hem ook, een blond exemplaar van de bruine beer. Het gaat heel goed met onze wildlife lijst :) We stoppen ook bij een mooie waterval en andere scenic views.

Na anderhalf uur bereiken we Lamar vallei , een grote groene vallei in het noordoosten van Yellowstone. Een prachtige rit volgt, met uitzicht op grote kuddes Bizons die hier vredig grazen.
Rond half negen zijn we terug in Canyon Village, waar we nog snel wat snacken en dan de tenten opzoeken. Morgenochtend moeten we vroeg op voor de volgende excursie, de circle of Fire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten