maandag 17 juli 2017

Dag 7: The Circle of Fire

De eerste nacht in de tent is best spannend, want we slapen tenslotte wel in bear country, dus de beerspray ligt vlakbij in de tent. En het is ’s nachts in Yellowstone ook best koud.. Maar we overleven het glansrijk en zitten al vroeg aan de gebakken eieren zodat we niet met een lege maag op excursie hoeven.
We treffen weer toerguide Leslie, die met zijn 37 jaar parkervaring ons op uiterst onderhoudende manier rond de 'lower loop' zal brengen. Dus vandaag zullen we gaan ervaren waarom Yellowstone zo beroemd is. Onderweg zullen we alert zijn voor de sporen van wildlife, maar het gaat vooral om de diverse thermische wonderen die Yellowstone rijk is. De eerste stop van vandaag is bij de lower en de upper falls. Na deze mooie watervallen komen we langs allerlei thermische bronnen, waterpruttelpotjes zoals de Sulphur Caldron en de mud Volcano. De 'Dragon Mouth Spring' is een mooi voorbeeld van een stoomspuitende warmwaterbron. De volgende stop is bij de mud vulcano, een mysterieus borrelende en sissende modderpoel.
Daarna komen we bij de West Thumb Geyser basin, een bijna magische omgeving waar een hele verzameling thermische bronnen verschillende effecten geven.
Het is nu nog een half uur rijden naar de lunchstop van vandaag, de old Faithful geyser. De verwachting is dat we de uitbarsting net niet zullen halen, maar als we bij de geyser aankomen staat hij op het punt van ontladen, wat een spetterend spektakel is, bekeken door duizenden mensen. En dat elk anderhalf uur :)
Na de 'show' lunchen we en maken een rondje over de lower geyser basin waar we nog allerlei verschillende soorten geisers bewonderen. Na al deze natuurwonderen was er maar 1 conclusie mogelijk : yellowstone is echt een pareltje waar we graag nog wat langere tijd hadden willen doorbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten